Vattuuntunut Hämis "Tiedon todellinen rakastaja ei luonnollisesti kuuntele härkösiä, eikä tyydy niiden mielipiteeseen." Platon

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluekannatukset

Ylen puoluekannatusmittaus vahvistaa kahden puolueen etumatkan

Ylen kannatusmittaus  vahvistaa kahden puolueen SDP:n ja kokoomuksen etumatkan seuraaviin puolueisiin.

Kolmen suurimman puolueen järjestys on myös pysynyt ennallaan:

1) SDP 20.3 %  2) Kokoomus 19,7 %  3) Keskusta 16,6 %.

Kokoomus ei näköjään päästä SDP:tä karkumatkalle. Itseasiassa  SDP:n kannatus on ollut hienoisessa laskussa ja kokoomuksen kannatus  pysynyt likimain tasaisena pitkin vuotta.

YLE puoluekannatusmittaus ja näkymättömät äänioikeutetut

Oma tulkintani puoluekannatusmittauksesta on, että kokoomus on menettänyt 1 % ja "muut" ovat saaneet 1 %. Eli mitään merkittävää ei ole tapahtunut. Perusteena olevat kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla kuvasta.

 

Kyselyissä puolueilla on melko vakiintunut äänestäjäkunta, mikä edistää tunnetuimpien puolueiden menestystä gallupeissa.

 

Näyttämällä kaikki äänioikeutetut äänestäjät gallupeissa äänestäjät näkisivät paremman mahdollisuuden vaikuttaa äänestämisellä!

 

YLE: Sote-uudistuksen pilottimaakunta vaikeuksissa

 

SDP – SAK akseli suomalaisen parlamentarismin hidaste

Viime päivinä olemme saaneet  lukea  blogiotsikkoon liittyen mm. seuraavaa:

SAK

SAK:n  hallitus edellyttää, ettei paikallista sopimista laajenneta lakiteitse

Suomen perustuslaki  2 § 1 momentti:

Puoluekannatus ikäryhmittäin YLE:n puoluekannatusmittauksessa?

Yleisradiohan ei näitä julkaise uutisessaan puolueiden kannatuksesta. Ei niitä löydy 17:n sivun PDF-tiedostostakaan. Mutta englanninkielisessä uutisessaan YLE kertoo näistä jotain (muttei kaikkia tuloksia ja tarkkaan) lähteenään uutisen mukaan sama puoluekannatusmittaus. Miksi YLE ei julkaise verorahoilla ostetun mittauksen kaikkia tuloksia uutisen oheisaineistona? Esim. juuri siinä PDF-tiedostossa, joka liitetään uutisen yhteyteen nykyisin.

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/poll_young_adults_support_greens_or_n...

Minkä puolueen kannatus nousi tai laski vuonna 2017

YLE julkaisi juuri puolueiden kannatusnumerot joulukuussa.

Luvut ovat heilahtaneet aika paljon kuukauden sisällä, etenkin kokoomuksen ja SDP:n osalta.  YLEn  luvut poikkeavat myös aika paljon US:n ja IL:n  viime viikolla julkaisemista luvuista.

Useat eri kannatusmittaajat tervetulleita

 

Uusi Suomi ja Iltalehti  uutisoivat eilen, että alkavat kuukausittain julkaista puolueiden kannatuskehitystä. Hyvä niin.  

Sinisten ainoa jäljellä oleva vaihtoehto pysyä hengissä on liittyä Kokoomukseen

Marraskuun 15. päivänä puoluerekisteriin puolueena merkitty Sininen tulevaisuus ja myös sinistä väriä tunnustava Kansallinen Kokoomus ovat kuin kaksi marjaa, tai eivät ehkä sittenkään. Puolueet ovat tosiasiassa yksi sininen mustikkamarja, jossa Kokoomus on se marjan kypsempi puoli varvun auringon puolella ja Siniset se vielä hieman raaempi puoli varvun varjon puolella.

Puoluekannatusten sadonkorjuujuhlaa Kekrinä vietetään vaihtelevissa merkeissä

Ylen julkistama tuore puolueiden kannatusmittaus sisältää paljon yllätyksiä etenkin vihreitten ja persujen osalta.

Puoluekannatusten  sadonkorjuujuhlaa Kekrinä vietetään vaihtelevissa merkeissä.

Kolme suurinta nk. vanhaa puoluetta kokoomus (22,8 %) , SDP (18,4 %)  ja keskusta (17,4 %)  ovat kaikki vahvistaneet kannatustaan.

Vihreitten ja persujen kohdalla kannatusjanan kohdalla on molemmilla useiden prosenttiyksikköjen miinusmerkki.

Kansakunta varoittaa omiaan – ala- ja ylämäkeä tarjolla!

HS junaili mieleisensä mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Kokoomus on vahva ykkönen, siis ylämäessä – Keskusta laskettelee vastuuministeriön uuvuttamana alamäessä - pääministeri Juha Sipilä on "vaihdetaan ukkoa vauhdissa" [?].

Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen?

...

Tuoreet HS-gallupin numerot lisäävät pääministeripuolueen hermostumista

Aamun HS on julkaissut tuoreet puoluekannatusluvut.

Otsikko kertoo jo itsessään,  mikä on kahden hallituspuolueen kannatuksen kehityksen suunta. Neljän puolueen numerot näyttävät kyselyssä tältä: Kokoomus 21,9 %, SDP 18,1 %, Vihreät 16,1 % ja Keskusta 15,4 %.

****

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä