Vattuuntunut Hämis "Tiedon todellinen rakastaja ei luonnollisesti kuuntele härkösiä, eikä tyydy niiden mielipiteeseen." Platon

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkitsemisjärjestelmät

Älä lupaa jos et osaa

Kun Suomeen pyrkii tuhansia pakolaisia, on hienoa, että ihmiset tarjoavat turvaa vaikka turvapaikkaa hakeville. Omaa kotiaan! Kaksi vuotta sitten näin tehtiin ja luultavasti myös eilen.

Kannattaa kuitenkin aina miettiä etukäteen haluaako muille suojaa vai itselle julkisuutta. Jos haluaa pakolaisen turva-asunnosta julkisen vihan kohteen, se kannattaa ilmoittaa heti miten julkisuudessa. Jos haluaa auttaa turvapaikanhakijaa, kannattaa toimia hiljaa. Tarvitsijat saavat turvallisen paikan, talo jää palamatta.

***

Talouskasvun mahdollisuus

Uutiset kertovat, kuinka naapurimaamme Ruotsi on saanut kasvun aikaan viimeisten 20v aikana . Siellä pyörät pyörii ja ihmiset voivat hyvin.

Miksi meillä suomessa puolustetaan vain rahan valtaa ja siellä saavutettujen etua? Eikö juuri tässä ole se ero, millä muut valtiot myös naapurimaamme Ruotsi, ovat päässeet paljon paremmalle kasvun polulle kuin suomi?

Tuija Pohjola: Huutava pula olosuhteista [2] liikkumisen [3] edistämiseksi

Talouden kestävä pohja perustuu työllisyyteen, terveyteen ja toimintakykyyn. Väestön ikärakenteen muutoksen myötä sosiaali- ja terveysmenot tulevat kasvamaan samaan aikaan, kun palveluiden rahoituspohja ohenee.

Varusmiespalveluksen aloittavien miesten kestävyyskunto on huonoin 40 vuoteen. Yli puolet aikuisista on ylipainoisia ja tyypin 2 diabetesta sairastaa arviolta jo yli 500 000 suomalaista. Mielenterveysongelmat aiheuttavat jo puolet työkyvyttömyyseläkkeistä. Liikunnan kansantaloudelliset vaikutukset ovat miljardeja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä