Vattuuntunut Hämis "Tiedon todellinen rakastaja ei luonnollisesti kuuntele härkösiä, eikä tyydy niiden mielipiteeseen." Platon

Kaikki blogit puheenaiheesta Koululomat

EUssa vain perhevalvontaa rajavalvonnan sijaan

Saksassa on taasen lomat edessä. Pfingst on perhelomien aikaa. Suurella kansakunnalla on tapana matkustaa paljon. Ja siksi ovat koululomien ajankohdat ruuhkaisia ja matkat kalliimpia kuin muulloin. Monet perheet yrittävät aloittaa lomansa ennen koulujen lomapäivien alkua. Saksassa koulupakko kuitenkin kieltää lasten varaslähdöt lomille. Lapsi ei hevin saa vaadittavaa poikkeuslupaa eriaikaiselle lomalle. Luvaton poissaolo taasen maksaa vanhemmille sakkoina 80-100€ per päivä. Silti perheitä jää kiinni mm lentoasemilla luvattomista lomapäivistä.

Elokuu on ainoa oikea lomakuu EU-Suomelle

# On taas keskusteltu koulujen kesälomista. Nehän alkavat kesäkuun alkupäivinä ja jatkuvat elokuun puoliväliin. Ennen vanhaan lomaa oli kolme kuukautta eli kesä-, heinä- ja elokuut. Mutta silloin käytiinkin koulua myös lauantaisin.

   On päivänselvää, että Suomen koululomat lyhennettiin väärästä päästä. Olisi ilman muuta pitänyt ottaa lomakuuksi koko elokuu ja aloittaa kesälomat joskus juhannuksen edellä. Elokuu on kaiken lisäksi keskimäärin lämpimämpi kuin kesäkuu. Valoa täällä napapiirin äärellä riittää kyllä vielä elokuussa.

Oy Suomi Ab lomalle vasta elokuussa!

# Olemme viettäneet juhannusta. Se on upea juhla kaikkine perinteineen, olivat ilmat millaisia tahansa niin kuin tänä vuonna. Ja nyt sitten Oy Suomi Ab painuu kesälomille. Ei kyllä pitäisi vielä tässä vaiheessa. Kannattaisi odottaa elokuulle.    

   EU-maa Suomi nimittäin elää aivan väärässä aikarytmissä. Euroopassa heinäkuu on kiireinen työkuukausi, koska pyritään lomalle elokuussa. Silloin tehdään kauppoja ja sopimuksia. Kun heinäkuussa otetaan maailmalta yhteyttä Suomeen, kuullaan, että Oy Suomi Ab on lomalla heinäkuun. Kaupat jäävät syntymättä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä